Valódi segítség modern háziasszonyoknak

Valódi segítség modern háziasszonyoknak

A legnépszerűbb generatív MI eszközök 2024-ben

2024. október 14. - modernhaziasszony_hu

legnepszerubb_insta.png

A generatív mesterséges intelligencia (MI) olyan algoritmusokat és modelleket foglal magában, amelyek képesek új, eredeti tartalmakat létrehozni, például szövegeket, képeket, videókat vagy akár zenét. Ez a képesség teszi a generatív MI-t különlegessé a hagyományos MI-hez képest, amely általában meglévő adatok alapján hoz döntéseket vagy előrejelzéseket. Az elmúlt években egyre nagyobb érdeklődés övezi a generatív MI eszközöket, különösen azóta, hogy az OpenAI bemutatta a forradalmi chatbotját, a ChatGPT-t. Nemcsak a keresések száma, hanem az MI szabadalmak száma is ugrásszerű növekedést mutatott 2020 óta.

A Visual Capitalist által közzétett cikk bemutatja a 2024 márciusi webforgalom alapján a 15 legnépszerűbb generatív MI eszközt. Az összeállításból egyértelműen látszik, hogy a ChatGPT messze kiemelkedik a többi eszköz közül.

sorszám GenAI eszköz Típus Forgalom 2024. márciusban
(millió látogató)
1 ChatGPT Chatbot 2,343.2 
2 Gemini Chatbot 132.9 
3 Poe Chatbot 43.4
4 Perplexity Chatbot 40.2
5 Claude Chatbot 32.3
6 DeepAI Chatbot 31.1
7 Copilot Chatbot 26.2
8 Midjourney Kép 24.7
9 Prezi Kép 18.0
10 Nightcafe Kép 13.9
11 Leonardo Kép 13.6
12 Gamma Kép 11.6
13 Pixai Kép 9.6
14 Runway Video 9.0
15 Ideogram Kép 8.9

ChatGPT: A piac vezetője

Az OpenAI által fejlesztett ChatGPT közel 2,3 milliárd látogatást kapott 2024 márciusában, ami a teljes generatív MI piac 82,5%-os részesedését jelenti. A ChatGPT az egyetlen olyan generatív MI eszköz, amely meghaladta az 1 milliárdos webforgalmat ebben az időszakban, és 2024 augusztusára több mint 200 millió heti aktív felhasználóval rendelkezett.

A lista második helyét a Gemini foglalja el, 132,9 millió látogatással, majd következik a Poe, a Perplexity, és Claude, mindannyian chatbot jellegű MI eszközök. Ez azt mutatja, hogy a chatbotok jelenleg a legnépszerűbb típusú generatív MI eszközök.

Kép- és videógeneráló eszközök

A generatív képalkotó eszközök közül a Midjourney a legnépszerűbb, 24,7 millió látogatással, amelyet olyan eszközök követnek, mint a Prezi, a Nightcafe és a Leonardo.

A Runway, amely az egyetlen videógenerálással foglalkozó cég a top 15-ben, 9 millió látogatást ért el. A Runway nemrégiben partnerségre lépett a Lionsgate-tel, hogy egyedi modellt fejlesszen a Lionsgate hatalmas film- és tévékatalógusára alapozva. Emellett a Meta is bejelentette saját MI videógeneráló modelljét, a Movie Gent, amely képes valósághű videó- és hangklipek elkészítésére.

Miért érdekes a generatív MI?

A generatív MI eszközök egyre több területen használhatók, legyen szó tartalomkészítésről, kreatív projektek támogatásáról vagy akár üzleti folyamatok automatizálásáról. Az ilyen eszközök képesek időt és energiát spórolni, miközben lenyűgöző eredményeket hoznak.

Hamarosan részletesen bemutatom a többi népszerű generatív MI eszközt is, így érdemes követni a modernhaziasszony.hu-t a frissítésekért!

A bejegyzés trackback címe:

https://trendihaziasszony.blog.hu/api/trackback/id/tr2318707910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása